شناسهٔ خبر: 233177 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

مدیرکل راه و شهرسازی استان در همایش تخصصی قیرهای اصلاح‌شده اعلام کرد:

فعالیت ۷۰۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی در فارس/ پیشتازی استان در آماده‌سازی نهضت ملی مسکن

توسعه بی‌سابقه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در پهناورترین شبکه جاده‌ای کشور مدیرکل راه و شهرسازی فارس با اشاره به دستاوردهای توسعه‌ای و عمرانی استان، از جریان پرشتاب عملیات اجرایی در بیش از ۷۰۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی از شمال تا جنوب فارس خبر داد وگفت : بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، در بازه زمانی یک‌ساله بالغ بر ۲۶۰ کیلومتر محور بزرگراهی زیر بار ترافیک رفته ویا به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان فارس)  محمدمهدی عبدالهی از گستره وسیع و جایگاه استراتژیک شبکه مواصلاتی استان سخن گفت و اظهار داشت: مجموعه راه و شهرسازی در پهنه شمال و جنوب فارس، راهبری و نظارت بر حدود ۲۳ هزار کیلومتر انواع راه‌ها را بر عهده دارد که این حجم، بیش از ۱۰ درصد از مجموع شبکه راه‌های کل کشور را شامل می‌شود.

وی با اشاره به راهبرد کلان وزارت راه و شهرسازی مبنی بر چهارخطه‌سازی و ارتقای محورها به مقیاس بزرگراهی تصریح کرد: اولویت اساسی ما اتصال ایمن و استاندارد شریان‌های ارتباطی فارس با استان‌های هم‌جوار از جمله کهگیلویه و بویراحمد، کرمان، هرمزگان و بوشهر است که در این زمینه اقدامات بنیادین و مؤثری در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل راه و شهرسازی فارس به کارنامه افتتاح پروژه‌های بزرگراهی اشاره کرد و گفت: در ایام‌الله دهه فجر سال گذشته، ۱۲۱ کیلومتر و در هفته دولت نیز ۳۷.۵ کیلومتر راه بزرگراهی افتتاح شد و با بهره‌برداری از بیش از ۱۰۰ کیلومتر دیگر تا پایان سال، مجموع بزرگراه‌های افتتاحی استان ظرف یک سال به بیش از ۲۶۰ کیلومتر خواهد رسید که رکوردی کم‌نظیر در حجم عملیات اجرایی به‌شمار می‌رود.

جذب اعتبار ۲.۵ برابری و تأمین ۳۰ هزار تن قیر برای شریان‌های استان

عبدالهی با قدردانی از حمایت‌های مجموعه وزارت راه و شهرسازی، پیگیری‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور و نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی افزود: با تلاش‌های مستمر موفق شدیم حدود ۲.۵ برابر اعتبار مصوب را جذب کنیم؛ به‌گونه‌ای که علی‌رغم بودجه مصوب ۳.۵ همتی (هزار میلیارد تومانی)، بیش از ۸ همت اعتبار دریافت و در پروژه‌های عمرانی هزینه شده است.

وی تأمین مصالح اساسی به‌ویژه قیر را از ارکان حیاتی تداوم پروژه‌ها خواند و بیان کرد: تنها برای مجموعه راه و شهرسازی و طرح‌های وابسته (جدا از سهمیه شهرداری‌ها و راهداری)، بیش از ۳۰ هزار تن قیر تأمین شده است که شامل بیش از ۵ هزار تن در بخش راهسازی، بیش از ۱۱ هزار تن در حوزه بازآفرینی شهری و افزون بر ۱۱ هزار تن توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور می‌باشد.

پیشتازی مطلق فارس در آماده‌سازی ۵ هزار هکتار از اراضی نهضت ملی مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی فارس در بخش دیگری از سخنان خود به جهش چشمگیر در بخش مسکن پرداخت و گفت: در قالب طرح نهضت ملی مسکن، عملیات آماده‌سازی بیش از ۵ هزار هکتار زمین در سطح استان در حال اجراست که این حجم از آماده‌سازی، فاصله بسیار معناداری با سایر استان‌ها داشته و فارس را در جایگاه پیشتاز کشور قرار داده است.

وی افزود: در ایام دهه فجر ۱۲ هزار و ۴۰۵ واحد مسکونی به بهره‌برداری رسید و در مجموع تاکنون ۱۵ هزار واحد تحویل متقاضیان شده است؛ همچنین پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۷ هزار و ۸۰۰ واحد دیگر نیز افتتاح شود که تکمیل حدود ۱۸۰۰ واحد از آن‌ها مستلزم اجرای عملیات نهایی آسفالت است.

عبدالهی همچنین به پروژه‌های شهرستان فیروزآباد اشاره کرد و گفت: در این شهرستان ساخت بیش از ۵ هزار واحد نهضت ملی مسکن در جریان است و هم‌زمان نزدیک به ۱۰۰ هکتار عملیات آماده‌سازی زمین برای مشمولان قانون جوانی جمعیت به انجام می‌رسد.

نهضت راه‌سازی از شمال تا جنوب؛ فعال بودن ۷۰۰ کیلومتر بزرگراه

وی با تأکید بر اینکه اکنون کارگاه‌های عمرانی احداث پل‌ها، ابنیه فنی و باندهای دوم از شمال تا جنوب استان فعال است، تصریح کرد: فعال بودن هم‌زمان بیش از ۷۰۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی در محورهای مواصلاتی فارس، رخدادی تاریخی و بی‌سابقه در مقیاس راهسازی استان است.

لزوم تطبیق قیر مصرفی با تنوع اقلیمی

عبدالهی با تأکید بر مباحث علمی و ضرورت انطباق مشخصات فنی آسفالت با اقلیم‌های متنوع فارس خاطرنشان کرد: فارس استانی با تنوع آب‌وهوایی کم‌نظیر است؛ از اقلیم‌های سردسیر نظیر آباده و دشت‌نمدان تا مناطق فوق‌العاده گرمسیر جنوبی نظیر لارستان و لامرد. از این‌رو، رویکرد سنتی استفاده تک‌محصولی بر مبنای درجه نفوذ (مانند قیر ۶۰/۷۰) منسوخ شده و رویه‌ها باید بر اساس «گرید عملکردی» (PG) و متناسب با دامنه‌های بیشینه و کمینه دمای هر منطقه و استفاده از قیرهای اصلاح‌شده طراحی و اجرا گردند.

وی با تمجید از نقش صنعت در تأمین نیازهای کیفی پروژه‌ها اظهار داشت: شرکت نفت پاسارگاد با برخورداری از خوراک باکیفیت و بهره‌گیری از فناوری‌های روز در تولید قیرهای اصلاح‌شده پلیمری و گریدهای عملکردی، نقشی راهبردی ایفا می‌کند؛ به‌طوری‌که هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد منابع قیر آسفالتی پروژه‌های راه و شهرسازی استان از این مجموعه تأمین می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس در پایان با ابراز قدردانی از متولیان برگزاری این همایش علمی، ابراز امیدواری کرد که تلفیق نگاه مهندسی، بهره‌گیری از قیرهای اصلاح‌شده و تکمیل شبکه‌های بزرگراهی بین‌استانی، موجبات افزایش ضریب ایمنی، کاهش چشمگیر سوانح جاده‌ای، روان‌سازی ترافیک و ارتقای کیفیت سفر را برای هم‌وطنان فراهم آورد.